perjantai 13. tammikuuta 2017

Amoksen aarteetAmos Andersonin taidemuseon retken voi aloittaa yläkerran kappelista. 


Viihtyisässä pikku kappelissa on Kangasalan Urkutehtaan rakentamat urut. Amos haaveili aikoinaan kanttorin ammatista ennenkuin bisnes vei miehen mennessään.


Hämyssä voi istahtaa hetken rauhoittumassa klassisen musiikin soidessa taustalla.


Taidemuseo muistuttaa taidekoti Kirpilää, josta olen postannut aiemmin. Paikalle on jätetty viihtyisiä oleskeluryhmiä, valokuvia ja mattoja jo ammoisilta Amoksen ajoilta. Taulut ovat esillä kuin olohuoneeseen tulisi.


Huoneita riittää ja riittää ja ......


Tällä hetkellä ei ole esillä mitää uutta teemanäyttelyä. Vanhat näyttelyt on avattu jo vuonna 2015.


Vanhojen aarteiden joukosta löysin tämän suosikkini Pierre Bonnardin 1909 maalaaman La Siesten. Taulussa on ihanan leppoisa tunnelma.


Amos Andersonin taidemuseo on viihtyisä paikka. Sinne on helppo poiketa, sillä se sijaitsee aivan keskustassa Yrjönkadulla. Vuonna 2018 museolle valmistuvat uudet hulppeat tilat vanhan linja-autoaseman tontille.

Museokorttiretkeni Nro 30

2 kommenttia:

 1. Pitää käydä katsastamassa niin kauan kuin voi. Taitaa näyttelyt siirtyä uuteen rakennukseen kun se valmistuu. Varmasti siitä tulee hieno, mutta tunnelmaltaan ihan muuta.

  Vieläkin muistelen Serlachiuksen museon Prorilaisten marssi -taulua, kun se oli alkuperäisellä paikalla vuorineuvoksen vanhassa työhuoneessa. Mutta uuden remontin myötä työhuonekin purettiin ja taulu näyttää yksinäiseltä tyhjän huoneen takaseinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mikään ei ole pysyvää... Kyllä mekin ollaan kaivattu vanhaa asetelmaa Porilaisten marssin rekvisiitaksi.

   Poista