keskiviikko 12. elokuuta 2015

Le CorrigotChampagnessa majapaikkamme sijaitsi samppanjapääkaupunki Epernayn reunalla Pierryssä. Le Corrigotissa majoituimme perhehuoneeseen, jossa alakerrassa oli yksi makuuhuone ja yläkerrassa teiniosastolla neidonkammari kahdella sängyllä sekä kylpyhuone. Tilaa oli siis hulppeasti. Kaikkiaan talossa oli tarjolla viisi huonetta. Aamiaishuone oli valoisa lasiterassi. Siellä istuskelimme iltasellakin ja sieltä sai lainata laseja ja kippoja omaan käyttöön.

Majapaikka löytyi netistä ja täytti loistavasti kaikki toiveemme. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Aamiainen oli monipuolinen. Kaikki paikat siistejä. Pihalla oli bonuksena upea puutarha ja häkeissä kaneja, kanoja sekä kissoja seuraksi. Näitä teini kiiruhti aina hoitamaan, kun tulimme retkiltä kotiin. Kanoja ja kaneja sai ruokkia. Kananmunia kerättiin aamupalaksi. Kissanpennut olivat leikkisiä. Kissa-allerginen mieskin pärjäsi oikein hyvin tässä kissaympäristössä. Teini oli enemmän kuin onnessaan näistä eläimistä, joita ei voi meillä kotona pitää.


Kun saimme tavarat sisälle, niin suuntasimme markettiin iltapalaostoksille. Nämä hyllyt olivat meidän kiinnostuksemme kohde. Kaikki nämä rivit samppanjaa... Oli vähän vaikea valita.


Päädyimme lähellä olevaan pieneen samppanjapuotiin ja luotimme asiantuntijan mielipiteeseen.


Eväät kainossa painelimme Corrigotin pihalla sijaitsevalle poreammeelle. Suklaat ja juomat esille, aah kun oli rentouttavaa! Iltamyöhään istuskelimme poreissa, poreilevaa lasissa. Champagnen alueella tietysti samppanjaa.


Majapaikka oli loistava ja ilman muuta menisimme sinne uudelleen. Kirjeenvaihto isännän kanssa etukäteen, samoin ajatusten vaihto paikan päällä kävivät sujuvasti englanniksi. Taloudenhoitajarouva oli iloinen ja halukas selvittelemään asioita vaikkei juuri puhunut englantia. Hänen pieni englannin taitonsa ja meidän pieni ranskan taitomme yhteen laskettuina riittivät mainiosti, jotta saatiin aamupala silloin kun haluttiin. Hän tilasi meille taksin kun sitä haluttiin ja opasti teiniä kanojen hoidossa ja kanien häkistä nostossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti