sunnuntai 16. elokuuta 2015

Fiiniä ruokailua - La Briqueterie


Ranskan matkamme fine dining valinta oli Michelinin listoilta löytynyt ravintola La Brigueterie. Se sijaitsee viiden tähden hotellissa Champagnen viinipeltojen keskellä muutaman kilometrin päässä Epernaystä. Kolmen hehtaarin puutarha-alueella oleva viehättävä rakennus puistoineen ja terasseineen houkuttelee vierailulle.

Päätimme kokeilla ravintolan menun. Gourmet- ja tasting menun hinta on 85-110 euroa, lounasmenu on edullisempi eli 40 euroa. Varasimme pöydän edellisenä päivänä ja saavuimme paikalle hyvissä ajoin ennen pöytävarausaikaa. 


Koska ilma oli lämmin ja aurinkoinen aloitimme ulkoterassilla samppanjalla. Meille tuotiin alkupaloiksi kauniita suolaisia pikkuherkkuja, neljää erilaista laatua. Alkupaloja nauttiessamme meiltä tiedusteltiin, mitä valitsemme vaihtoehdoista ruuaksi ja sommelierin kanssa valitsimme ruokiin sopivat viinit. Alkupalojen jälkeen meidät ohjattiin sisälle ruokasalin puolelle pöytäämme.

Ruuista totean vain lyhyesti, että ne olivat loistavan makuisia ja kauniita. Palvelu oli todella hyvää. Kaikki ruuat tuotiin aina yhtä aikaa useamman tarjoilijan voimin. Ruokalautasten päällä olleet kannet nostettiin pois yhtäaikaa. Kun jokaisella oli ruoka edessään, päätarjoilija kertoi kullakin ruokailijalla olevan aterian sisällön yksityiskohtaisesti ja toivotti nautinnollista ruokailua. 

Pääruuan jälkeen kokki saapui valkoisessa paidassaan ja housuissaan kokkihattu päässään jokaisen pöytäkunnan luokse tiedustelemaan, miten ruoka on maistunut ja jutteli hetken. Mieheni tykästyi jälkiruokakonjakkiinsa ja kyseli sommelieriltä mahtoiko sitä olla myynnissä jossain. Hetken päästä sommelier palasi pöytäämme mukanaan pullo ja paperille oli kirjoitettu valmistajan myymälän yhteystiedot.

Meidän mielestämme vierailu La Brigueterieen oli hintansa väärtti. Jätimme erityiskiitokset loistavalle ja ammattitaitoiselle sommelierille. Tunnelma ravintolassa ei ollut mitenkään jäykkä vaan oikein kotoisa. Teinikin viihtyi ja niin näyttivät viihtyvän ravintolan muutkin erilaiset seurueet. Ruokailun jälkeen kiertelimme katsomassa hotellin tiloja. 

Jos haluaa fiinistellä Champagnessa, niin suosittelen lämpimästi tätä ravintolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti