lauantai 15. elokuuta 2015

Champagne BoucheChampagnen matkalla maistellaan tietysti samppanjaa. Olemme 15 vuotta tilanneet samppanjaa Bouchen tilalta Pierrystä. Olemme tavanneet Suomessa muutamaan otteeseen Nicolas Bouchen ja nyt pääsimme vierailemaan ensimmäistä kertaa hänen tilallaan Ranskassa.

Nicolas esitteli tiluksiansa ja maistelimme hänen kanssaan erilaisia samppanjoita. Useimmat olivat toki meille entuudestaan tuttuja. Mutta uuttakin löytyi. Rosesamppanja tuntuu olevan kovin suosittua tällä hetkellä. Nicolas vaimoineen on innokkaasti mukana kehittämässä isä Josen perintöä. Vuoden 2004 samppanja on minun erityinen suosikkini. Tuo vuosi oli erinomainen samppanjavuosi.

Kellarissakin piipahdimme katsomassa varastoja. Pikaisella yhteenlaskulla päätelimme, että valmistumista ja ostajia odottavat pullot ovat monen kymmenen miljoonan arvoisia. Champagnen alueen rypälepellot ovat hehtaarihinnoiltaan myös miljoonaluokkaa. Ei ihan pikku bisnestä. Aasiasta ovat rikkaat kovasti rynnineet samppanjaostoksille.

Muutaman pullon pakkasimme kotiin tuotavaksi. Mutta kohta sitä taas kirjoitellaan Nicolakselle ja pyydetään häntä lähettämään lisää kuplajuomia. Kyllä sitä juhlan aihetta ja juoman tarvetta aina löytyy. Oli tosi mukava päästä vihdoin näkemään missä sampanjamme valmistetaan. Hienoa oli myös nähdä se into ja antaumus, jolla Bouchen tilan perintöä vaalitaan. 
http://www.champagne-bouche.fr/home-uk/accueil.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti