torstai 28. toukokuuta 2015

Vuoden hyödyke 2015Viime vuonna 2014 julistin vuoden hyödykkeeksi varpaanväli lampaanvillan. Villat alkaa loppua, mutta kesällä haen lisää. Uskallan jo julkaista tämän vuoden 2015 hyödykkeen vaikka vuotta on vielä runsaasti jäljellä. Aika ihmeitä tarvitsee tapahtua, että mikään menee tämän hyödykkeen ohi.

Olen puoli vuotta kärsinyt koko ajan kipenevästä kantapäästä. Kävelykään ei oikein suju ilman kipua. Kotilääkärit ovat arvuutelleet luupiikkiä, alentunutta jalan kaarta, kantakalvon tulehdusta jne. Hieroja totesi pohjelihasten olevan kireät, joka heijastuu kantapäähän saakka. Siihen sain kotitehtäväksi venytyksiä pohjelihaksille. Työterveyslääkäri tuumasi, että uhkana voivat olla nämä kaikki, mutta antoi neuvoksi hankkia kantatyynyt ja hyvät kengät, joita pitää sekä sisällä että ulkona.

Neuvosta viisastuneena etsin ja löysin kantatyynyjä myyvän liikkeen eli Galleria Esplanadin Tizzianan Aleksilla. Erilaisia tyynyjä oli netissä tarjolla, mutta nämä olivat mukavan pehmeät ja joustavat geelityynyt. Ostin heti kaksi paria. 

Kun tyynyt oli kainalossa niin paneuduin kenkäasiaan. Aleksi 13 liikkeestä löysin ihanan osaavan kenkämyyjän, joka johdatteli minut oikealle hyllylle. Hän kertoi, että Skechers on kehittänyt kenkämallin, jossa painopiste on enemmän päkiällä ja kantapää pääsee helpommalla. Kengät ovat pestävät ja uskomattoman kevyet. Kenkien sisälle laitoin kantatyynyt. Heti ensi askeleelta tuntui kun pumpulilla olisi kävellyt! Jo muutaman päivän käytön perusteella voin sanoa, että elämä on helpottunut. Kipu ei ole kokonaan poissa, mutta kävelemään jo pääsee. Lääkäri arvioi, että kuukaudessa pitäisi jo jotain tuloksia tulla.


Julistan siis vuoden 2015 hyödykkeeksi kantatyynyt. Toki hyvillä kengillä on osuutensa, mutta menköön nyt kunnia kantatyynyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti