tiistai 12. toukokuuta 2015

Leijonan kynnet



Meillä on onneksi yksi innokas jääkiekkofani, joka on innostunut seuraamaan Suomen MM-kisoja. Matsia seurataan lähinnä niin, että televisio on auki, mutta tärkein toiminta tapahtuu kännykän whatsapp ryhmässä. Teinin luokka on koonnut oman jääkiekkoryhmänsä, johon kuuluvat kaikki omat luokkalaiset. Kännykällä sitten kommentoidaan kiihkeästi pelin tapahtumia tai jos on tylsää niin viestitellään sitten jotain muuta.

Fanitus on mennyt niin pitkälle, että kynsiin on maalattu kannustusmielessä lippuja ja leijonia. Mutta mistä näitä kaikkia kynsilakkaideoita sitten saadaan? No tietysti Youtubesta. Sieltä on otettu mallia erinäisiin kynsikuvioihin. Tekniikka ja työvaiheet selviävät lyhyiltä videoilta. Eikä kynsien lakkaus ole ainoa asia, mihin haetaan vinkkejä Youtubesta.


Yhtenä iltana teini tuli kylpyhuoneesta naama kurtullaan. Luulin, että hän pesi perusteellisesti hampaitaan, mutta syy pitkään kylpyhuoneoleskeluun olikin siinä, että hän ei surukseen muistanut, kuinka Egyptin hotellin sängyllä ilahduttanut joutsen tehtiin pyyhkeestä. Mutta ei syytä huoleen, pienen etsimisen jälkeen sekin löytyi Youtubesta.

Minulla ei kärsivällisyys riitä tukan laittamiseen letille, eikä meillä ole letittävää isääkään. Tätä taidon puutetta on turha surra, sillä Youtube opettaa. Teini on opetellut itse laittamaan tukkansa.


Mökillä ihmettelin kun soittopelistä kuului hienot soitot. Eipä näitäkään nuotteja opeteltu perinteiseen tapaan nuotinlukua paperista opetellen vaan Youtubesta voi nähdä kuinka biisi soitetaan. Padi vain nuottitelineelle ja menoksi. Kuvasta näkyy pianon koskettimet ja värikoodeilla voi seurata, mitä koskettimia pitää painella ja kuinka kauan. Kyllä siitä soitto rakentuu tälläkin tavalla.


Jotenkin sitä aina vain hämmästelee, että ei ole maailma enää niinkuin ennen. Oppiminenkin on niin erilaista. Mutta mukava vain, että keinot ovat monet.

1 kommentti:

  1. Oletko tutkinut miten moneen malliin voi huivin asetella youtuben mukaan? Kerran korjasimme tiskikoneenkin tuubin ohjeiden mukaan. Ovi purettiin, elektroninen kortti loytyi ja vikaantunut juotos(?) juotettiin uudestaan, ja niin siella sahko virtaa uudestaan ja hyvin on toiminut jo pari vuotta sen jalkeen.

    VastaaPoista