keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Parveke kesäkuntoonParveke on ollut talven jäljiltä pölyssä ja kalusteet kasassa. Aurinkoiset päivät paljastivat likaiset ikkunat. Kaupungin kadunpesijät ovat jo saaneet katuhiekat pestyä pesuautoillaan. Se on usein merkki, että on aika tarttua kotonakin ikkunoiden pesuun kun katupöly ei enää lennä. Viikonloppuna oli sopivia kelejä ikkunanpesulle. Alkajaisiksi otin kohteeksi parvekkeen lasit.


Tärkeimmät työvälineet ovat silmälasit ja Fairy. Ilman niitä ei hommasta tule mitään. Hyvänä kakkosena tulevat sitten jatkovarrellinen pesin ja hyvä lasta. Viime vuonna ryhdyttiin välinevarusteluun ja hankittiin rinnalle sähköllä ladattava lasta veden imemiseen ikkunapinnalta. Se on erinomainen peli varsinkin sisäikkunoissa kun ei halua että vesi kastelee lattiat jne. Tällä sähkövempaimella miehenkin saa houkuteltua mukaan pesuhommaan koneenkäyttäjäksi.


Aamulla piti aloittaa homma aikaisin ennen kuin aurinko kääntyi paistamaan suoraan työmaalle. Naapurit huutelivat kannustavia kommentteja lenkkeillessään parvekkeen ohi. Neljän tunnin työn tuloksena saimme pestyä isomman parvekkeen lasit ja olohuoneen ikkunat. Lattiakin pestiin ja kesäkalusteet laitettiin paikoilleen. 


Kun homma oli tehty niin aurinko kääntyi sopivasti lämmittämään duunareiden lounaspöytää.


Juhlan kunniaksi laitettiin pöytään perintöliina.


Parvekkeen yksi tuoleista on asetettu niin, että siitä on hyvä seurailla naapuruston elämää, siis selvä tarkkailupaikka. Enkä minä nyt muuta tarkkaile, mutta kaneja, lokin poikia ja siilejä pitää varsinkn iltasella laskeskella, että ovat kaikki tallessa :) Tuolissa on mukava istua myös jälkiruualla.


Vielä ei ole kotimaisia mansikoita, mutta antavat ne espanjalaisetkin väriä jäätelöannokseen.


Naapurit lahjoittivat meille majakkansa muutama vuosi sitten kun muuttivat pois. Meidän parvekkeella se on löytänyt oman paikkansa.


Auringon paistaessa lämpötila nousee parvekkeella jo yli kahteenkymmeneen kun lasit pitävät lämmön sisällä. Syksyllä varsinkin kun haluamme istua ulkona pidempään laitetaan kaasulämmitin päälle. Infrapunalämmittimetkin on katossa, mutta harvemminpa niitä tulee käytettyä.


Vielä ei kesäruukkuun ole löytynyt kukkia, mutta eiköhän niiden aika tule pian.


Riippukeinu on ripustettu, kesä voi meidän puolesta alkaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo ikkunaimuri on tosi näppärä apulainen, inhokkityö sujuu melkein kuin tanssi.

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä. Meille on sopiva tuo pieni versio vaikka siinä lataus ei loputtomiin kestäkään. Näin sellaisen johdon päässä surisevankin, mutta minusta tämä on kätevämpi kun ei ole johtoja sotkeutumassa.

    VastaaPoista