tiistai 14. lokakuuta 2014

Palkittuja viinejä MaltaltaMaltan matkallamme pääsimme vierailemaan Gozon saarelle Anthony Hilin Tal-Massar Winery viinitilalle. Anthony ja vaimonsa Marisa Cauchi järjestävät viinimaisteluja Xaghran kylässä, joka on vajaa kymmenen kilometriä Gozon lauttaterminaalista.


Anthony on hankkinut itselleen käyttöönsä puolitoista hehtaaria maata, jossa hän viljelee viinejä. Tuotanto on siis varsin pientä. Maaperä on kuivaa ja ilmasto saarella ymmärrettävästi meren suolainen. Saimme maistella kansainvälisessä seurassa valko-, puna- ja roseviinejä. 


Kotiintuomisiksi valitsimme alla olevan Garb jälkiruokaviinin. Prosentteja viinissä on 16. Pullon kyljestä voi lukea viinin kuvauksen. Maku muistuttaa mielestäni portviiniä. Herkkua Suomen syksyisiin iltoihin. Anthonyn valko- ja roseviinit on palkittu Espanjassa.Viinien seurana saimme maistella paikallisia Marisan tekemiä herkkuja.


Mukava viinimatka. Anthony oli erinomainen opas ja kertoi mielellään viinien lisäksi myös saaren historiasta ja sen asukkaista. www.massarwinery.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti