sunnuntai 24. elokuuta 2014

Vesijuoksua avantotossuissa
Vielä tänä viikonloppuna tarkenin aamupulahdukselle. Vesi oli 18-asteista ja se riitti hyvin. Aurinko paistoi ja järvi kimmelsi. 

Kun on päässyt vesijuoksun makuun, niin uiminen ei houkuta yhtään. Huonolla uintitekniikalla uidessa saa niskan kipeäksi, eikä nauti koko jutusta ollenkaan. Vesijuoksussa kaikki on toisin. Sitä voi tehdä niin että pulssi hakkaa tuhatta ja sataa. Toisaalta jos laiskottaa niin voi polkea vain nautiskellen. Hyviä vaikutuksia saa vähemmälläkin vauhdilla. Vedellä on kuulemma sisäelimiä tai mitä lie hierovia vaikutuksia. En tiedä tarkoittaako tämä sitä, että lihakset rentoutuvat vai että suoli toimii paremmin. Sama se, kaikki käy.  Itse voi keksiä polkiessaan lisukkeeksi vesijumppaliikkeitä, joita rannallaolijat voivat vain arvailla. Hyvällä itsetunnolla kehotan kaikkia kiemurtelemaan järvelle. Vain mielikuvitus on rajana. Vesilajit sopivat hyvin myös heikkoselkäisille, nivelrikkoisille ja XXXL kokoisille. Vedessä ovat kaikki sulavaliikkeisiä ja notkeita.

Vesijuoksu luonnonvesissä on aivan huippuharrastus. Tänä kesänä siihen on ollut erinomaiset olosuhteet Suomessakin, kun vedet ovat olleet niin lämpimiä. Syksyn tullen täytyy sitten siirtyä sisävesiin altaan puolelle. Sisällä ei ole kyllä puoliksikaan niin kivaa kuin järvellä tai merellä, mutta ihan hyvä harrastus silti. Avantossut jalassa voi toki yrittää pidentää ulkokautta. Nykyisin jo melkein joka uimahalli tarjoaa vöitä talon puolesta ja varaa omat baanat vesijuoksijoille. Ei tarvitse itse huolehtia välinevarustelusta, jos ei halua kesäksi siirtyä ulkourheiluun omin välinein.

Eksoottisin vesijuoksupaikka, jossa olen polkenut tänä kesänä, oli Kuollutmeri. Tekniikkaa piti vähän muunnella olosuhteisiin sopivaksi ja vesijuoksuvyötä ei tarvinnut, kun vesi itsessään kellutti. Lisänä tuli muta- ja mineraalinaamiot, joihin saattoi kaivella pohjasta tarveaineita. Terveysvaikutukset olivat moninkertaiset ja ennen kaikkea hauskaa oli!

Kaikki uimarit näyttivät siirtyneen tänä viikonloppuna jo sisäharrastuksiin. Muita ei järvellä ollut minun lisäkseni. Onneksi hiekkalinnan rakentajat ovat vielä sitkeäsi jatkaneet kesäkautta.


3 kommenttia:

  1. Pitaisikohan tuoda vesijuoksua tannekin. Israelilaiset yleensa innostuvat aika helposti kaikista uusista kotkotuksista.

    VastaaPoista
  2. olisi taas uusi vientituote kun Venäjän markkinat ei vedä. Nordic water running vai mikähän sen käännös olisi?

    VastaaPoista
  3. Vesijuoksen ilman vyötä järvessä ja olen samaa mieltä - ihanaa!

    VastaaPoista