maanantai 25. elokuuta 2014

KanttarellikouluOlen edennyt pitkän uurastuksen jälkeen sienikoulun toiselle luokalle. Vuosikausia olen kulkenut metsässä suppilovahverosilmälasit päässä. Muita sieniä en löydä, en tunne, enkä poimi. Mutta nyt sienitietouden opettajani katsoi, että on aika vastata uusiin haasteisiin ja siirtyä sienikoulussa seuraavalle luokalle. Viime syksyn suppilovahveroita on vielä kuivattuna purkissa, mutta alkaa olla hyvä aika tuoreille sienille. 

Yllätys, yllätys. Heti ensimmäisellä oppitunnilla tärppäsi. Ensin löytyi yksi kanttarelli ja sitten löytyi useita lisää. Saalis oli oikein hyvä ensikertalaiselle. Suppilovahveroita ei näkynyt yhtään. Ehkä ei ole vielä oikea aika tai sitten ei ollut oikea paikka. Viis siitä, kyllä nyt ylpeillään kanttarelleilla. Ei muuta kuin sieniä ja sipulia pannulle, voita joukkoon ja vot...sanoi sienitietouden opettaja, joka varmaan tietää asiasta jotain. 

Sienten poimiminen ei ole vaikea juttu, kun siihen ottaa yksinkertaisen lähestymistavan. Yhden sienen kun tunnet, niin jo pääset pitkälle. Minullahan on jo koko maailma avoinna kun tunnen kaksi sientä. Olo on vähän kuin koulutuksessa olevalla tryffelipossulla. Mutta uskoaksi minulla on jo hyvä vainu kanttarellien suhteen. Odotuksia siis on uudestakin saaliista. Toiveekkaasti sitten odottelen lukijoilta hyviä kanttarellireseptejä.


4 kommenttia:

 1. Kanttarellit ovat NIIN hyvia! Usein olen niita jo heinakuussa loytanyt. Tana vuonna oli ehka liian kuivaa siihen aikaan. Ja muista etta ne(kin) kasvavat joka vuosi samalla paikalla joten ensi vuonna tiedat jo mista hakea.

  VastaaPoista
 2. Loistavaa! Kanttarellit ja suppilovahverot ovat niin hyviä, että ei muita tarvitakaan! Voita paistamiseen, sipulia, suolaa, hippu sokeria, mustapippurirouhetta, ja lopuksi möykky creme fraichea pannulle sekaan sulamaan. Siinä se.

  VastaaPoista
 3. Täällähän näyttää olevan kaikki sieniherkkusuut liikkeellä. Tule nälkä kun lukee kommentteja :)

  VastaaPoista
 4. Eilen kerättiin kantarelleja ja haperoita. Ihan hyvin löytyi. Syyskuussa voisi varmaan suppiksiakin löytää, tosin niitä en voi syödä, kun vatsa tulee ihan kamalan kipeäksi :=(

  VastaaPoista