keskiviikko 20. elokuuta 2014

OMG what melons!


Lempipaikkani kesällä oli Purnun savusaunan laiteilla Orivedellä, Längelmäveden rannalla. Siellä oli mukava tuumailla maailman menoa, välillä omassa seurassa ja välillä muiden kylpijöiden kanssa. Sulassa sovussa löylyttelivät  niin maatilan emäntä lypsyjen välillä rentoutumassa kuin kiireensä hiet huuhtova kulttuurimatkailija jostain päin kesäistä Suomea.

Tästä riemusta vein nauttimaan amerikkalaisen sohvasurffarin. Varoittelin, että todennäköisesti meitä on vastassa iloinen alastomien naisten parvi. Lohdutin, että halutessaan voi toki uimapuku päälläkin saunoa, jos meno tuntuu liian paljaalta. Mielestäni hyvin varustautuneina astuimme saunan pihapiiriin. Ystäväni leuka kirjaimellisesti loksahti auki tissirivistön monimuotoisuuden edessä. Sponttaani huudahdus oli " OMG what melons!" Oli siinä naurussa pitelemistä. Pienen kainostelun jälkeen uikkarit kuitenkin jäivät alastomuuteen tottumattomalta turistiltakin naulaan ja kaislikko vain kahisi innokkaan uimarin nauttiessa uudenlaisesta vapaudesta. 

Hatunnosto Purnulle, joka tarjoaa joka kesä ilmaisen savusaunan parina päivänä viikossa kesänäyttelyn pääsylipun hinnalla. Kausikortin parillakympillä löylyttelee vaikka koko kesän. Siinä saa sekä sielun että ruumiin kulttuuria samalla hinnalla. Parempaa paikkaa ei ole tuumailla maailman menoa. 

www.purnu.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti