perjantai 21. huhtikuuta 2017

Taikojen yöMe aloitimme taikojen yön jo iltapäivällä Kanneltalolla, kun loistava kolmihenkinen japanilainen taiko-rumpuryhmä esitteli taitojaan. 


Kädet rummuttivat sellaiseen tahtiin, että silmät eivät meinanneet pysyä vauhdissa mukana. 


Huikea tunnin konsertti lämmitteli meidät illan pääesitykseen.


Japanilaisen Akira Hinon ohjaama Macbeth esitys oli taatusti erilainen esitys. Mukana esityksessä oli niin suomalaisia kuin japanilaisia näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita. Erityisen vaikuttava oli Helsingissä asuva näyttelijä Yuko Takeda, joka esitti Lady Macbethin ohella noidan äänen ja juopuneen naisen roolin ja nämä kaikki suomen-, japanin- ja englannin kielellä. Noburo Takaharan tanssi oli täynnä vahvaa ilmaisua. Esitys koukutti mukaan tihenevään tunnelmaan, joka pauhasi kuin ekstaasissa taiko-rumpujen kuminassa.


Esityksen jälkeen yleisö pääsi jututtamaan Akira Hinoa, joka ohjasi ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella. Symppis, hymyilevä herrasmies, joka on kehitellyt nimeään kantavan Hinon metodin, jossa pyritään kehon maksimaaliseen hyödyntämiseen kehittämällä kehollista herkkyyttä sekä yksittäisen kehon sisäisissä prosesseissa että ihmiskehojen välillä. 


Esitys on Kanneltalolla vielä lauantaina 22.4. klo 19.00. Ennen esitystä on mahdollisuus kuulla taiko-rumpuryhmää. Kannattaa mennä kuuntelemaan ja katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti