lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kiinalaisia odotellessaKiinalaisia valtionvieraita odotellessa voi pohtia syntyjä syviä. 


Pitäisikö opetella muutama kansainvälinen käsimerkki ja mennä tien viereen viittomaan, mitä mieltä on Kiinan ihmisoikeustilanteesta. 


Vai pitäisikö mennä vierastalon portille notkumaan ja mököttämään. Kun toveri kiinalainen kulkee ohi niin hän tietysti kysyy, mitä mökötät. Olisin valmis kertomaan, että hongkongilaiset ystäväni eivät pidä siitä, kuinka herra itsevaltias näpelöi heidän elämäänsä.


Kiinan suuren johtajan Xi Jinpingin vierailu on Suomen juhlavuoden merkittävin valtionvierailu vuonna 2017... hmmm... kenen mittapuulla? Suomesta vieras jatkaa matkaa itsevaltias Trumpin valtakuntaan. 


Luulen kyllä, että en pääse mielipiteitäni kertomaan Xi Jinpingille, sillä meidän kylällä on aloitettu jo valmistautuminen vierailua silmälläpitäen. Kovin usein ei kaduille ole laitettu pysähtymiskieltoa, vaikka millaisia vieraita on naapurissa käynyt. Nyt merkit ovat jo kertomassa, että pysykää poissa, kun herra itsevaltias saapuu. En tiedä pelätäänkö mielenosoittajia vai halutaanko matkanteko joutuisaksi suuren maailman malliin.  Lentotoimintaakin rajoitetaan. Myös kaikenlaiset lentävät ja kuvaavat häkkyrät on kielletty muutaman päivän ajan. Toivottavasti sitä pieni ihminen pääsee kotiinsa, kun töistä tulee väsyneenä. Ensi viikolla sitä ihmetellään suuren maailman menoa kotikulmilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti