perjantai 29. heinäkuuta 2016

Melomassa Isojärven kansallispuistossa


Isojärven kansallispuisto sijaitsee Kuhmoisissa Keski-Suomessa. Kansallispuiston alueella on patikointireittejä, laavuja, vuokratupia jne. Soutuveneitä voi vuokrata, jos haluaa tutustua kansallispuiston vesistöihin. Metsähallituksen lammaspaimeneksi voi pyrkiä, jos kaipaa kesätöitä. Yksi paimenpirtti löytyy Isojärven alueelta Luutsaaresta.


Järvimaisemat ovat Isojärvellä upeat. Kajakoimme kauniina kesäiltana peilityynellä järvellä. Luonnon hiljaisuus oli pysähdyttävä.


Saarista löytyy hienoja taukopaikkoja. Renusaaren laavu on siisti ja näkymät upeat. Luutsaaren kalapirtin venevaja seisoo kalliolla ja odottaa vieraita.

Illalla auringon laskiessa on mukava palata kotisatamaan upealta melontaretkeltä. 
Isojärven kansallispuistossa sijaitsevalla Huhtalan torpalla on perinnepäivä 31.7.2016 klo 12-15. Siellä on mahdollisuus seurata työnäytöksiä, perehtyä riukuaidan rakentamiseen, kalannahan parkitsemiseen, pettuleivän tekoon jne. Pelimannitunnelmaa luo bändi narubassoineen. Kahvia ja pullaakin voi ostaa. Jos haluaa järvelle niin tuona päivänä pääsee soutamaan kirkkoveneellä Luutsaaren kalapirtille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti