perjantai 15. heinäkuuta 2016

Ensimmäinen lomapäivä

 

Ensimmäinen lomapäivä alkoi mukavasti aamupalalla Leppävaarassa kahvila Perobassa. Miehen kanssa pakkasimme aamun lehdet mukaan ja marssimme valmiiseen ruokapöytään. Puuroa, croisantteja ja tuoreita hedelmiä sai vatsan täydeltä. Minä jäin kahvilaan lueskelemaan, kun mies joutui lähtemään sorviin ääreen.


Junalla hurautin Leppävaarasta Helsingin keskustaan suuntana Kiasma ja Ernesto Neton ihanat teokset. Siellä minä köllöttelin verkkokeinussa täyden vatsani vieressä ja kuuntelin meditatiivista intiaanijoikua. Taisin käydä unten rajamailla.


Jatkoin kierrostani Ateneumiin. Jotain klassista ja jotain uutta, siinä oli Ateneumin kattaus. Talo itsessään on jo ihana, mutta kyllä muutakin nähtävää riitti. Nyt katsastin uutuudet läpi.


Sinebrychoffilla en väsy ihailemaan kauniita vanhoja huoneita. Alakerrassa oli näytillä ikoneja.


Kulttuurikierroksen seuraava kohde oli Galleria Pirkko-Liisa Topelius Hietalahdenrannassa. Pirteä neiti galleriassa raotti taiteen saloja. Esillä oli Seija Grönqvistin tauluja. Suosikkitaulu löytyi takahuoneesta.


Nurkan takana oli Galleria Forum Box, jossa oli esillä ihmeellisiä häkkyröitä ja värivaahtoja, ei ihan perinteistä. 


Kulttuurikierroksen jälkeen oli jo kova nälkä, jota sammuttamaan hain kaupasta sushisetin. Kuplajuoman kanssa juhlistin ensimmäistä lomapäivää kotiterassilla. Ravintolaan en viitsinyt mennä syömään sillä matkalla galleriasta minut yllätti valtava vesi- ja ukkoskuuro. Kengissä litisi vesi ja housutkin kastuivat vaikka olin varautunut sateenvarjolla.


Lounaan jälkeen suuntasimme teinin kanssa kirjastoon hakemaan kesälukemista.


Nyt on kassissa monta kirjaa odottamassa seuraavaa sadepäivää.


Illalla vielä saunan löylyihin ja loma on julistettu alkaneeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti