keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kulissien takana tapahtuuKulissien takana ommellaan unelmia. Pääsin kurkistamaan kulissien takaista elämää Oopperalle. Reilun tunnin mittainen esittely oli todella mielenkiintoinen ja antoi perspektiiviä sille, millaista työtä on tehty, jotta katsojien silmien eteen saadaan näyttämölle upeita unelmia. Kuohkeat kiharapilvet ja kimaltavat tiarat odottivat pääsyä pienten merenneitojen kutreille.


Puvustamon puolella oli esillä muutamia pukusuunnitelmia.


Ompelimolla riittää kuhinaa kun näistä suunnitelmista tehdään pukuja. Koruja oli yksi huone täynnä. Varmaan oli aineksia joka lähtöön.


Lavastamolla tehtiin jo uuden esityksen rakenteita ja rekvisiittaa.


Kulisseissa harjoitellaan ja vuodatetaan hikipisaroita, jotta kaikki näyttää estradilla kauniilta ja vaivattomalta. Tämän balleriinan harjoituksia saimme seurata hetken.


Kulissien takaa löytyy upeita ammattilaisia ja taiteilijoita, jotka tekevät kaikkensa näiden unelmien eteen. Läheskään kaikki työ ei näy ulospäin katsojille saakka. Oopperalta löytyy mm. henkilö joka on erikoistunut balettitossujen suutariksi. Lisää mielenkiintoista baletin maailmasta seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista nähdä. Me ollaan kerran päästy täällä katsomaan kulissien taakse, kun sukulaispoika esiintyi.

    VastaaPoista
  2. Mä olisin voinut viettää vaikka koko päivän ihmettelemässä kaikkea siellä kulisseissa. Kiehtovaa.

    VastaaPoista