torstai 8. tammikuuta 2015

Panimoravintola BryggeriPanimoravintola Bryggeri ei mainosta itseään äijäparkkina. Asiakaskunta saattaa olla joskus miesvoittoistakin, mutta monesti varsin monenkirjava joukko viihtymässä ruuan ja juoman äärellä. Naisten on aivan turha kainostella tätä panimoravintolaa. Jos ei ole oluen ystävä, niin muutakin hyvää löytyy runsain määrin.


Ruokalistalta löytyy kevyttä ja täyttävämpää purtavaa.


Ehdoton suosikkini on ravintolan oma mallasleipä. Voisin elää vain sillä, ainakin muutaman viikon.


Jos pitää oluista, niin ravintolan oman panimomestarin Mathias Huffnerin valmistamia oluita on myös tarjolla. Kaksi vuotta sitten hän valmisti Bryggerille ensimmäisen oman Aleksanteri oluen. Näinä kahtena vuonna on Bryggerissä valmistettu tähän mennessä yhteensä 27 erilaista olutta. Kaikille oluen ystäville löytyy varmaan tästä joukosta suosikki. Olutta voi maistella pienistä laseista. Ämpärikaupalla ei tarvitse urakoida. Viinilista on myös laaja.


Oluen valmistusta voi seurata alakerran ravintolassa ja jututtaa samalla Mathiasta.


Yläkerrassa on pubin ohella pieni myymälä, josta saa tuliaisia kotiin viemisiksi, kuten hyvää leipää ja olutta! Ravintola sijaitsee Kauppatorin ja Senaatintorin välissä Sofiankadulla. Turistit ainakin ovat löytäneet paikan hyvin. Kaikenlaista kielten sorinaa kuulee ravintolassa. Päiväsaikaan Helsingin keskustassa liikkuva voi poiketa talon lounaspöytään. Sisäpihalla on viihtyisä terassi, jossa on mukava seurustella pitkälle syksyyn ja välillä talvellakin. Bryggerissä järjestetään asiakkaille erilaisia tapahtumia, esitellään oluenvalmistusta jne. Ehdottomasti vierailun arvoinen, erilainen panimoravintola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti