lauantai 17. tammikuuta 2015

Kaupungin paras korvapuustiHesarin perjantaina julkaistun testin mukaan Kanniston leipomon korvapuusti on kaupungin paras 74 pisteellä. Seuraava puusti sai pisteitä 61. Voisi siis sanoa, että Kannisto otti ylivoimaisen voiton. Kisassa ei ollut mukana mummojen puusteja, sillä ne kisaavat ihan omassa sarjassaan. Tosin kisassa oli mukana 90-vuotiaan Elvi Avikaisen puustit, mutta hänellä onkin oma Avikaisen leipomoliike.


Lueskelin perjantaina illalla Hesarin juttua ja koska olen vannoutunut korvapuustien ystävä, niin päätin tehdä vertailevaa tutkimusta. Laitoin herätyskellon soittamaan lauantaiaamuna klo 8, että ehdin yhdeksäksi Kanniston leipomon oven taakse puusteja ostamaan. Myöhästyin lähdössä ja lähestyin myymälän ovea viisi minuuttia yli yhdeksän. Paniikki meinasi iskeä, kun siinä vaiheessa jo väkeä virtasi ulos ovesta. Mutta puusteja odotti iso kasa vitriinissä. Myyjä kertoi, että perjantaina aamulla, kun Hesarin juttu oli luettu, niin puustien ostajat olivat innostuneet niin että hetki jouduttiin myymään ei oota kunnes täydennystä saatiin leipomolta.


Voittaja korvapuustin strategiset mitat ovat paino 170 g, pituus 13 cm, leveys 11 cm, korkeus 4 cm. Ihan siis ison ruokalautasen kokoinen. Puusti sai raadilta kiitosta runsaasta täytteestä ja raesokerista, sekä siitä että puustissa maistuu reilusti kaneli ja se on hyvällä tavalla kotonaleivotun näköinen. Kanniston leipomo täytti viime vuonna sata vuotta, joten harjoiteltu on puustin tekoa. Resepti lienee edellisen omistajan peruja. Raaka-aineet hankitaan pientuottajilta. Hyvää pohjatyötä on siis tehty pitkään voiton eteen. 


Täytyy todeta lyhyesti, että hyvältä maistui! Turhaan ei voittajaa kehuttu, sillä maku oli melkein kuin mummon tekemä.  Ihan varmasti toistekin haen, kun korvapuustihimo iskee. Ei muuta kuin onnea voittajalle.

6 kommenttia:

 1. Just eilen tein bostonkakkua perheen sapatti-illallisen jalkkariksi ja meille pakkaseen pikkupullia. Tai siis korvapuustin tyylisia mutta leikkasin ne vaan suoraan sellaisiksi kiekoiksi.
  Eikos Espalla ole joku vanha kahvila jossa myos on kuuluisuutta saaneita isoja korvapuusteja? En nyt muista nimea.

  VastaaPoista
 2. Kisassa oli mukana Cafe Esplanadin neljän euron ja 200 gramman pullero, ehkä se?

  VastaaPoista
 3. Korvapuusti ja hillomunkki, siinä sitä on kaksi vaikeasti ohitettavaa herkkua.

  VastaaPoista
 4. ..niin ja omenapiirakka ja voisilmäpulla ja...

  VastaaPoista
 5. Joo varmaan se oli se Cafe Esplanadin. Eiko se parjannyt?

  VastaaPoista
 6. Oli seitsemäs yhdeksästä mukana olleesta. Kokoa on mutta moitittiin mauttomuudesta. " Kaipaa sekä voita että mausteita."

  VastaaPoista