lauantai 25. maaliskuuta 2017

Luistelemaan vai uimaan?


Tänä viikonloppuna piti arpoa, kumpi houkuttelee enemmän retkiluistelu vai avantouinti. Viime yönä satoi reilusti lunta. Se sai minut kallistumaan avantouinnin puoleen. Suuntasimme Tampereen Rauhaniemen kansankylpylään. Se on minun suosikkini, kun saunoja on kaksi ja kilpailuhenkisiä löylynheittäjiä on vähemmän. Tunnelma on rento ja mekin jo tunnistamme muutamia vakikävijöitä. Saunan ja uinnin jälkeen oli ihana istuskella täysin tyynessä säässä auringonpaisteessa saunajuomia nauttien. Ohi luisteli muutama retkeilijä, mutta jää taisi olla  jo melko viimeisillään.


Kotiinpäin suuntasimme Lapinniemen Ansarin kautta. Porkkanakakku ja haudutettu tee viihtyisässä ympäristössä kruunasivat lauantaipäivän retken.


Tuliaisiksi ostin Ansarista keväisen kynttiläasetelman.

4 kommenttia:

 1. En menisi avantoon enka kylla luistelemaankaan noilla keleilla. No jos ihan pakko niin avantoon. Sen verran jarven rannalla kasvaneena osaan kunnioittaa heikkoja jaita.

  VastaaPoista
 2. Siilinkariin ajoi huoltomönkkäri joten kaippa tuo jää on reitillä vielä ok. Huomiseksi on luvattu 10 astetta lämmintä, niin jää on varmasti kyllä pinnasta pehmeä ja raskas luistella. Taitaa olla niin että minä en enää jäälle mene tänä talvena.

  VastaaPoista
 3. Oi, olipas kiva nähdä muutama kuva Lapinniemestäkin! Olen ollut siinä kylpylässä kokkina joskus ja miehen kanssa ollaan siellä tavattu, joten tuttuja nurkkia. :) Avannossa en kyllä ole käynyt! Enkä tuossa Ansarissa sen jälkeen kun omistaja ja koko konsepti vaihtui. Vaikuttaa kyllä ihan kivalta! Meidän järvessä on vielä 40cm jäätä, mutten silti uskalla enää mennä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä aavistanut, mikä määrä romantiikkaa noille seuduille pakkaantuu ;) Minusta oikein kivaa seutua ja Rauhaniemessä kannattaa käydä avantouimassa.

   Poista