sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Hävikistä gourmeeta"Ravintola Loopissa valmistetaan kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä raaka-aineista, jotka menisivät muuten hukkaan, korkealaatuisia annoksia fine dining -tyyliin." Näin ravintola mainostaa itseään nettisivuillaan. Olen ensimmäisen maistelemamme sunnuntaibrunssin perusteella aivan valmis vakuuttamaan, että näin on. Loistava ja runsas tarjonta vei kielen mennessään. 

Teemana oli tänä sunnuntaina vegaaniruoka. Kokki oli taikonut herkullisia makuja ja olisin aivan valmis vegaaniksi, jos aina saisin näin loistavaa ruokaa. Alkupalat ja keiton sai itse kerätä buffettiskiltä. Pääruoka tuotiin valmiina annoksena pöytään tarjoiltuna.


Ravintolan pöydät oli koristeltu kauniilla ruusuilla. Ne olivat ehkä hävikkitavaraa, mutta minun silmääni ja mieltäni ilahduttavia.


Jälkiruokapöydässä oli valinnan varaa. Minä en pystynyt valitsemaan vaan halusin maistaa kaikkea. Haudutetun teen kaverina maistui suklaakakku, uuniomena lämpimän kastikkeen kera, kookos-granaattiomenaherkku jne jne. Nälkä ei jäänyt tämän brunssin jälkeen. Hinta oli kohtuullinen 20€.


Ravintola Loop sijaitse vanhan Lapinlahden sairaalan alueella. Ikkunasta näkyvät Hietaniemen hautausmaan muurit. Loop avasi ovensa elokuussa Lapinlahdessa Suomen ensimmäisenä hävikkiruokaravintolana eikä kilpailijoita ole ilmaantunut. Se auttaa työttömiä nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä pääsemään kiinni työelämään.


Ravintolan seinillä voi ihailla vaihtuvia näyttelyjä. Tällä hetkellä siellä on esillä virolaisen taiteilija Viive Noorin sekä iranilaisen Mohammad Barrangi Fashtamin töitä.

6 kommenttia:

 1. Nam... Näyttääkin herkulliselta!

  Me eksyimme viikonloppuna ensimmäisille joulupäivällisille perinteisillä herkuilla katettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vielä himmailen vähän noiden jouluruokien kanssa kun jouluna mummun pöytä notkuu perinteisiä herkkuja.

   Poista
 2. Hienoa! Toivottavasti brunssilla oli paljon asiakkaita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöydät oli täyteen varattu. Onnenkantamoisena saatiin ainoa tyhjä pöytä. Ilahduttavaa että väkeä oli niin paljon.

   Poista
 3. Vegaaniksi minusta ei kylla olisi :) nain pitkalla juoksulla (mika arsyttava sanonta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää oli tuo vegaaniruoka, mutta myönnän, että välillä kyllä voisi tulla ikävä kunnon pihviä...

   Poista