maanantai 26. syyskuuta 2016

Keskusteluopastus KansallismuseossaJos haluat piristää taidekokemustasi uudella tavalla niin suosittelen tutustumaan Kansallismuseon juuri avautuneeseen renesanssinäyttelyyn keskusteluoppaan kanssa kierrellen ja kysellen. Perinteinen opastus vie sinut edeltä suunnitellulle reitille, mutta keskusteluoppaan kanssa voit keskittyä sinua kiinnostaviin tauluihin ja asioihin. 


Keskusteluoppaat ovat lauantaisin paikalla valmiina rupattelemaan taiteen ihmeellisestä maailmasta. Suurin osa oppaista on eläkeläisiä. Meidän pirteä oppaamme Sinikka Hovi kertoi, että homma toimii kahvipalkalla. Itse hän tuumasi, että taiteeseen ja näyttelyn tauluihin perehtyminen sekä vuosilukujen opiskelu ovat hyvää dementian ehkäisyä. Vitsit, nyt se löytyi! Tässä on minunkin eläkehommani! Minä kyllä lähtisin ilomielin hommaan mukaan, mutta teetä kahvin sijaan, kiitos. Ja kiitos Sinikalla hyvästä keskusteluseurasta. Oli todella mielenkiintoista kuulla taulujen taustoista ja aikakaudesta! 


Alla on minun suosikkitauluni näyttelystä. En tiedä tekikö vaikutuksen komeat kehykset vai mikä.


Kun menet näyttelyyn, niin kysäisepä mikä on alla olevan taulun tarina...


En muista, koska olen viimeksi vieraillut Kansallismuseossa. Olin aivan unohtanut, kuinka hieno paikka se on.


Katsottavaa riittää talossa lattiasta...

....kattoon.


Hienoja kansallisaarteita meillä!


Viikonloppuna tutustuttiin renesanssin kauneudenhoidon saloihin. Tarjolla on myös muita mielenkiintoisia luentoja.


Talossa on avautunut uusi museokauppa.


Nyt sitten vain toivomaan, että museon remontti saadaan pian loppuun saakka tehtyä. Käykää ihmeessä paikan päällä katsomassa.


Tämä oli museokorttiretkeni Nro 16. Renessanssiajan erikoisnäyttelyyn piti maksaa muutama euro lisämaksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti