maanantai 11. huhtikuuta 2016

Mökin pihallaMeillä on ollut mökin nurkalla melkein kymmenen vuotta kolme villiviiniä. Niille on rakennettu hieno pergola kattoineen kaikkineen ja ne ovat viihtyneet oikein hyvin. Pari vuotta sitten katto romahti jäiden ja runsaiden oksien alla. Tänä vuonna katolta tulleet lumet romahduttivat loputkin pergolasta. 

Olen yrittänyt lueskella puutarhakirjoista, voiko villiviiniä leikata alas. Yksi kirja sanoo yhtä ja toinen toista. Ota siitä nyt sitten selvää. Lopulta kuitenkin päätin seurata ohjetta, jonka mukaan villiviinin voi leikata alas varhain keväällä. Helmikuussa napsin kaikki oksat ja nyt sitten vain jään jännittämään kuinka käy. Toivotaan parasta. Tilalle pitää suunnitella uusi pergola. Tuumailuissa on rakennetaanko iso vai tyydytäänkö säleikköön, jota pitkin uudet oksat kiipeilevät, toivottavasti runsaina ja elinvoimaisina.


Kevätesikoita näkyy jo kurkottavan mökin pihassa valoa kohti. Samoin kivipuutarhan kukat kukoistavat. Nautitaan niistä, jos ei villiviinin lehtiä tänä vuonna näy.


Puutarhasammakko vartioi sammalten rauhaa.


Sinivuokkoja löytyy mökkimetsästäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti