keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Metsien mies RanskastaMeillä on tämän viikon ajan majaillut ranskalainen sohvasurffari. Hän on osoittautunut todelliseksi metsien mieheksi. Parinkymmenen kilometrin vaellus Nuuksion metsissä ei tuntunut missään. Yritimme pelotella karhuilla ja eksyneillä turisteilla. Kun retkeltä paluu meni illan puolelle, niin huolestuneena olin jo valmis tilaamaan helikopterin pelatustehtäviin. Onneksi sitä ei tarvittu. Aurinkoiset säät ovat suosineet ulkoilua ja vieraamme on osannut nauttia luonnosta. Välipäivänä Vanha Porvoo tarjosi mukavaa kaupunkivaeltelua hänelle. Tähtäimessä vieraallamme on metsissä vaeltelua tulevan viikon aikana eri puolilla eteläistä Suomea. Täytyy todeta, että ranskalaisvieraamme on ollut tähän saakka innokkain luonnossa liikkuva surffarimme. Muille on riittänyt enimmäkseen Seurasaaren polut.

Metsien miehemme on myös varsinainen kulttuurimies. Muutaman päivän aikana hän on vieraillut useissa museoissa. Pienet ja intiimit kotimuseot ovat olleet listalla ensimmäisinä. En ymmärrä kuinka hän on ehtinyt nähdä niin paljon kaikkea näiden päivien aikana. Hyvä etukäteissunnittelu ja lukujärjestys päiville ovat pitäneet opettajan liikkeessä. Mitäpä tehdään, kun ranskalaisia vieraita tulee taloon? No jutellaan tietysti viineistä. Tuliaisviiniä säästellään sopivaa tilaisuutta varten.

2 kommenttia:

  1. Onko teillä ranskakin halussa? Siis kieli.

    VastaaPoista
  2. Tottakai, osaan tervehtiä täydellisesti ja kysyä mitä kuuluu : D ja siinä kaikki mitä on jäänyt mieleen lyhyestä lukion ranskasta. Ymmärrän joskus jotain ja osaan hajanaisia sanoja, mutta kovasti ei voi kehuskella kielitaidolla. Käsillä puhun ranskaa sujuvasti, siis viittelöin jne. Se on monesti ihan riittävästi, jotta saa asian toimitetuksi.

    VastaaPoista