maanantai 14. joulukuuta 2015

Ravintola Zum BeispielPorvoossa poikkesimme syömässä ravintola Zum Beispielissä. Vanha vakipaikkamme ravintola Timbaali ei enää tarjoile etanoita talvella. Sen yhteen nurkkaan on tullut sisustuskauppa ja toisella reunalla on kahvila. Piti löytää uusi ruokapaikka Porvoon retkille.


Yritin varata netin kautta pöytää viiden hengen seurueellemme etukäteen ravintola Zum Beispielistä, mutta ravintolasta tuli ystävällinen vastaus, että ruuhka-aikoina pöydän varaaminen ei ole mahdollista. Lounaalle toivoteltiin kuitenkin tervetulleeksi, sillä evästyksellä, että ruokailijoilta vapautuu kyllä paikkoja. Pöytiä on ravintolassa runsaasti, mutta niin oli ruokailijoitakin. Paikka oli täynnä lounasaikaan, mutta saimme pienellä järjestelyllä seurueellemme paikat.


Ravintolan ruokalista on riittävän laaja ja monipuolinen. Kaikille löytyi syötävää. Annokset ovat runsaita, tuoreita ja värikkäitä. Paikalla oli paljon nälkäisiä, mutta ruokaa saatiin eteen ihan kohtuu ajassa. Minun pihvini pääsi hieman jäähtymään ruuhkassa, mutta muuten minulla ei ollut moitittavaa. Hinnat ovat riittävän maltillisia. Parasta ravintolassa on mukava tunnelma, ystävälliset tarjoilijat ja hyvä asenne. 

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa maukkaalta. Mutta miksi Porvoossa olevan ravintolan nimi pitaa olla Zum Beispiel? Onko siella jotenkin saksalaista sapuskaa vai miten?

  VastaaPoista
 2. Ruokalistan aluksi oli tervetulotoivotus saksaksi, riittääköhän se. Muuten meno oli aika suomalaista. En tiedä mistä saksalainen nimi on tullut.

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihmettelin saksalaista nimeä, luulin ensin, että olet Saksassa.

  VastaaPoista
 4. Keittiömestarin synnyinmaan vuoksi..

  VastaaPoista
 5. Näin ravintolan väki kommentoi vielä nimeä: Ravintolan keittiömestari on saksalainen, mutta oikeastaan nimi on mielestämme vain hauska & graafinen ja kuvailee hyvin asennettamme elämään ja ruokaan. Zum Beispiel, lyhyesti Zum, kuvaa suhtautumistapaa ja asennetta. Se on rento eikä turhan vakava sekä antaa vapauden tehdä asioita omalla tavalla: zum Beispiel, esimerkiksi.

  VastaaPoista