keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Pukin konttiin TallinnastaPukin konttiin löysimme muutamia aarteita Tallinnasta. Ensimmäiseksi haimme tuliaisia Kalevin suklaapuodista. Suosikkini on Kalevin tryffelisuklaa. Iso pussillinenkaan ei riitä pitkäksi aikaa.


Kukkatorin edessä oli katutyömaa, mutta onneksi kukkakauppiaat olivat paikalla. Tarjolla oli kauniita joulukransseja, tulppaaneja, kukkakimppuja jne.


Minä pidän oksaruusuista ja kympillä saa mukaansa torilta jo mukavan kimpun. Jouluservettejä löytyi Viru-keskuksen aulasta. Vanhan kaupungin käsityöliikkeestä ostin itselleni joululahjaksi huopaiset sisätossut. Vanhat ovat kuluneet puhki. Kaupasta löysin lisäksi huopapohjalliset, joilla saan viriteltyä vanhatkin töppöset mökkikäyttöön. Ne ovat niin ihanat kylmille varpaille. Loppuja ostoksia en uskalla paljastaa ennen joulua etteivät yllätykset paljastu liian aikaisin.


Tallinnassa on joulun alla tarjolla paljon valoja, tunnelmaa ja kimallusta.


Uljaiden ja upeiden paikkojen rinnalla näkyy myös karu ja koreilematon Tallinna.


Ovista ja porttikongeita sisään kurkistamalla voi löytää hauskoja yllätyksiä.


Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Meidän seitsemän hengen seurueemme vauvasta vaariin löysi näkemistä ja tekemistä. Kannattaa lähteä rohkeasti kiertelemään turistireittien ulkopuolelle. Muutaman tunnin risteilyllä ehtii tutkia pari pienempää poikkikatuakin. Me kiertelimme tällä kertaa pari päivää. 


Postaan myöhemmin blogiin muutaman jutun Tallinnan ravintoloista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti