lauantai 5. syyskuuta 2015

MuinaismarkkinoillaSeurasaaren kyljessä olevalla Pukkisaaren rautakautisella kylällä elävöitetään tänä viikonloppuna historiaa koko perheen voimin. Tarjolla on musiikkia, työnäytöksiä, myyntituotteita jne.


Pitkospuita pitkin kulkemalla pääsee Pukkisaareen aivan toiseen maailmaan. 


Saavuimme paikalle parahiksi kun Räikkä lauluyhtye rietasteli munien, pyllyn pyyhinnän ja muiden hulvattomien laulunaiheiden äärellä sellaisella ponnella, että pikkupoikia nauratti. Soittimia oli kampiliiraa myöten. Hitsin hulvatonta, mutta ei soveliasta siveyden sipuleille.


Myynnissä oli tavaraa valkosipuleista alkaen. Myyjät olivat sonnustautuneet teeman mukaisesti.


Syksyn kylmiä varten oli tarjolla koiran karvoista tehtyjä tumppuj, sukkia, ranteen suojia jne. En tiedä olivatko paikan päällä olleet koirat luovuttaneet karvojaan hyvän asian eteen.


Puusta ja tuohesta tehtyjä esineitä oli runsaasti. Me hankimme hienon puisen viivottimen, jossa on esillä näytepalat erilaisista puulaaduista. 


Ilman koruja ei tarvitse pois lähteä.


Kasveilla värjätyissä langoissa oli upeita värejä.


Upeat vaatteet oli itse tehtyjä.


Kahvilla tulen äärellä pääsi lepuuttelemaan jalkojaan. Pienimmät osasivat ottaa rennosti.


Saarelle saapui veneellä hurja humalaisten valloittajien joukko.


Joka onneksi taltutettiin urheiden poikien avulla. 

Tapahtuma jatkuu sunnuntaina. Menkää ihmeessä paikan päälle, ketkä pääsette. Hauskaa ilmaista huvia. http://www.sommelo.fi/tapahtumat/muinaismarkkinat/

2 kommenttia:

  1. Tuo kyllä kiinnostaisi kovasti. Mahtavan oloinen tapahtuma, ihanat asut ja mielenkiintoista tavaraa myynnissä. Itseltäni löytyy mm. keskiaikapukuja ja kuutenkin pukuhistoria kiinnostaa. Ihanan postauksen teit. Mukavaa iltaa. :)

    VastaaPoista
  2. No jos sinulla on sopivat vaatteetkin, niin nyt on tapahtuma jossa voi niitä esitellä! Mukaan vaan, siellä oli tosi hauskaa. Hyvä ohjelma ja hauskoja tyyppejä.

    VastaaPoista