keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kulttuuririentoja

Kulttuuri-ilta katkaisi mukavasti arjen aherruksen. Tauluja, musiikkia ja ravintolaherkkuja lenkkeillen paikasta toiseen on ihan hyvä saavutus yhdelle illalle.


Vierailimme miehen kanssa illan aluksi Tarja Tellan näyttelyn avajaisissa Galleria G:ssä ja pääsimme jututtamaan taiteilijaakin. Hänen esillä olevat työnsä oli maalattu kierrätetylle muovipleksille. Hauskoja tauluja! .. ja lasillinen punaviiniä illan alkajaisiksi.


Avajaisista kipittelimme haitaritaiteilija Kimmo Pohjosen levyn julkistamiskonserttiin Savoy-teatteriin. Ostin levyn ja jonotin nimikirjoituksenkin. Cd lähtee Saksaan Kimmon fanille, joka on käynyt jo useita kertoja Suomessa hänen konsertissaan. Elokuussa kävimme yhdessä fanittamassa Kimmoa Norpas festivaaleilla. Kimmo esiintyi tällä kertaa tytärtensä kanssa. Musiikki oli mielestäni harmonisempaa kuin aiemmin. Minä olisin ehkä kaivannut enemmän särmää, mutta pitää kuunnella cd, kuinka paljon se eroaa  konsertista. Yleisön joukossa erotin Ismo Alangon, joka esiintyi Norpaksessa Kimmon kanssa ja hän on myös levyllä. Marita Liulia on ollut levyprojektissa mukana ja vilkutteli yleisön joukosta. Anna Eriksson istui edessäni. Melkein kuin olisi ollut tuttujen joukossa, kun oli paljon tv:stä tuttuja. Tämän päivän Hesarissa on Kimmon levyn arvostelu.


Konsertissa näimme yllättäen tuttuja. Rupattelimme hetken konsertin jälkeen ja vaihdoimme mielipiteitä esityksestä. Tämän jälkeen suuntasimme ravintola Cocksiin, joka on aivan nurkan takana. Osterit ja juustot maistuivat. Ravintolassa oli kiva meininki ja me otimme palan painikkeeksi lasilliset samppanjaa. Mutta pahus, en tiedä mikä trendi nyt on liikkeellä kun juotava tarjottiin vesilaseista. Minä haluan ehdottomasti juoda kuplivani korkeajalkaisesta lasista. Tai no, retkiolosuhteissa kyllä käy juominen vaikka pullon suusta, mutta nyt meni vähän naamani nyrpälleen näistä mistä lie pikkusaaveista. Kokkipojan ostereiden avaamista seurasimme silmä kovana. Ihan hyvin sujui.


Illalla kotiin kulkiessa kuu paistoi pilvien takaa. Näitä hauskoja rypyläpilviä on näkynyt tänäänkin taivaalla. Olimme oikein tyytyväisiä virkistävän illan antiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti