torstai 23. huhtikuuta 2015

Ranskalainen illallinen

Sunnuntaina meille saapuivat iloiset sohvasurffarit Ranskasta. Ehdimme heidän kanssaan parahiksi äänestämään ja ihmettelemään vaalivalvojaisia. Borssikeitto maistui kaikille iltapalaksi. Iloisia ja välittömiä ihmisiä olivat heti ensi kohtaamisella. Englanti sujuu vaivattomasti. Mekin olemme halunneet vähän verytellä kangistunutta ranskankielen taitoamme heidän kanssaan. Yhdessä ollaan saunan lauteilla pötkötelty ja parannettu maailmaa. Naiset ovat vanhoja koulukavereita, jotka ovat tehneet muutaman ulkomaanreissun yhdessä ilman siippojaan.


Maanantaina he ilmoittivat laittavansa meille ranskalaisen illallisen. Iloinen laulu ja vihellys kuului keittiöstä kun naiset pistivät töpinäksi. Kotiväen piti pysyä poissa jaloista. Välillä vain haettiin yhdessä sopivia kippoja ja kappoja.


Alkupaloiksi he kaivoivat kassista oman alueensa tuotteita. 


Yksi juustoista oli lehmänmaidosta valmistettu puolipehmeä Savoyn alueen reblochon de Savoie. Sillä on EU:n suojattu alkuperäisnimitys. Ihana juusto! Toinen juusto oli niinikään Savoyn alueelta eli beaufort juusto, joka puolestaan oli kova juusto. Tulipas taas aivan uusia tuttavuuksia.


Pääruuaksi he valmistivat salaattia ja Quiche Lorrainea, joka on ranskalainen juustopiirakkaklassikko. Se on tehty kananmunasta ja maidosta taikinakuoreen. Sisällä oli kinkkupalasia. Ihan mielettömän hyvä tuoksu tuli uunista piirakan paistuessa. Eikä tuoksu pettänyt vaan myös maku oli loistava.


Ranskalaiseen tapaan emännät jakoivat kaikille ruuat.


Pöytään pistettiin juhlan kunniaksi ykköslautasetkin.


Vieraat toivat mukanaan myös viinit kotimaakunnastaan. Alkupalojen viini oli Chignin alueella valmistettu valkoviini.

 
Pääruualla ja juustojen kanssa nautimme heidän tuomaansa punaviiniä.


Viinikirjasta etsimme tietoa rypäleistä ja viinialueista.


Surffarit lähtivät käymään Tallinnassa välillä, mutta vielä he ehtivät meille muutamaksi päiväksi ennen paluuta kotiin. Jos haet itsellesi uutta harrastusta, niin sohvasurffaus on loistava tapa tutustua uusiin mukaviin ihmisiin sekä oppia uusia asioita ja näkökulmia. Blogistani löytyy useampi sohvasurffaustarina.

2 kommenttia:

  1. Jopas olivat vieraat satsanneet tuliaisiin!

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa mieltä. Mä en ikinä pystyis samanlaiseen suoritukseen. Mulla tulee vasta viime hetkellä asiat mieleen ja sitten se on jo myöhäistä. Me oltiin niin otettuja että poksautettiin samppanja. He olivat siitä mielissään kun heidän mielestään se liittyy vain suuriin juhliin. Me vakuuttelimme että meille on suuri juhla kun saadaan ranskalainen illallinen.

    VastaaPoista