lauantai 18. huhtikuuta 2015

Luostarin borssikeittoPokrovan luostari sijaitsee Jorvaksessa kehä III lähellä. Monena vuonna olemme huomanneet, että muutaman kerran vuodessa munkit keittelevät borssia myyntiin. Tällä kertaa emme missanneet myyntipäivää. Etukäteen piti soittaa ja kertoa kuinka paljon keittoa haluaa mukaansa. Usealle myytiin paikan päällä ei oota, jos ei ollut varannut soppaansa.


Muutakin oli myynnissä kuten mausteita, teetä, hilloja, säilöttyjä sieniä jne. Me halusimme kuitenkin borssia. Kaalipiirakat oli myyty hetkessä loppuun. Onneksi luostarin pakastimesta löytyi pussillinen niitäkin mukaan otettavaksi.


Keiton noutajilla piti olla omat astiat. Niihin sitten kauhottiin saavista tilattu määrä. Tyytyväisinä me poistuimme keittoämpärin ja kaalipiirakoiden kanssa. 


Topakka munkki Foma esitteli luostarin kirkkoa vieraille.


Aika komeat kellot kutsuvat väkeä.Kotona pistettiin keitto heti lämpiämään. Anoppi ja appiukkokin saatiin maistelemaan. Keitto on kasviskeitto eli siinä ei ole ollenkaan lihaa. Maku on superhyvä. Mausteet ovat erinomaisia. Yhtään en kaivannut lihaa lisukkeeksi. Vähän smetanaa purkista päälle ja vot! Kyllä kelpaa herkutella.


Kaalipiirakka maistui yksin vähän laimealta, mutta keiton kanssa ihan sopivalta. Vielä jäi muutama annos borssia ämpärin pohjalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti