maanantai 2. lokakuuta 2017

Jatsia KoivupäässäKoivupään kotikonsertit käynnistyivät kesätauon jälkeen. Duo Kari Ikonen ja Tom Arthurs avasi syksyn konserttisarjan jatsaillen pianon ja trumpetin yhdistelmällä.


Musiikki vei mukanaan konsertissa erilaisten tunnelmien läpi. Alun mietiskelevä melodisuus vaihtui hiippailevan tirkistelijän matkaseuraan. Vihjailevat vinkit johdattelivat kuulijan tietäjän viisauksien äärelle. Musiikillinen vaellus erilaisissa tunnelmamaisemissa piti vireen koko ajan intensiivisenä.


Ikonen teki taikoja flyygelillänsä. Hän vingutti soittimen kieliä ja koppaa kuin kalevalaista kannelta. Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen vakuutti tiedoillaan ja viisaudellaan, soittajat puolestaan taidoillaan samannimisessä kappaleessa.


Kari Ikonen ja Tom Arthurs tuntuivat viihtyvän hyvin vuoropuhelussa keskenään. Heidän tarjoamansa musiikki oli kuin maukas korvapuusti erilaisine kerroksineen, kierroksineen ja mausteineen. Kumpikaan muusikko ei lyönyt toistaan korvalle.


Vahva tulkinta saatiin, kun duo esitti illan ainoan lauletun kappaleen. Ikosen runo väärennetyllä venäjällä upposi kuin väärä raha. 


Konsertissa yleisö viihtyi, eikä vain soittajat keskenään. Kiitos taitavalle ja kuulijansa huomioivalle duolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti