tiistai 25. heinäkuuta 2017

KesälukemistaHain viikonlopuksi kirjastosta luettavaa, kun sääennuste povasi jälleen kerran sateita. Vaikka aurinko paistoi, niin luin pari kirjaa joutessani. Kirjastosta halusin poimia Espanjaan sijoittuvia kirjoja, sillä syyskuussa meillä on suunnitteilla viikonloppu Barcelonassa. Kirjojen kautta on hauska orientoitua tulevaan kohteeseen ja päästä tunnelmaan sisälle.

Molemmissa kirjoissa oli sattumoisin vähän samanlainen teema eli äiti kuolee ja tytär peilaa menneisyyttä. Yllätyksekseni huomasin, että molemmat kirjat sijoittuivat koillisessa Espanjassa olevaan Cadaquésiin. Kaupunki on kuuluisa siitä, että Dali on elänyt ja työskennellyt siellä. Rupesin oitis tutkimaan, kuinka Barcelonasta pääsee matkustamaan Cadaquésiin, mutta ehkä nyt ei tällä kertaa sinne saakka ehdi matkustamaan, ikävä kyllä. Houkuttamaan kyllä jäi ja pohdituttamaan, miksi kaupunki on niin vetovoimainen.


Milena Busquetsin kirjan kannessa oli mainos, että jos pidät Riikka Pulkkisen kirjoista, niin varmaan pidät tästäkin. Kirja oli oikein minun makuuni niinkuin Pulkkinenkin.


Varsinainen herkkukirja oli Linda Olssonin uutuusromaani Sisar talossani. Tykkäsin siitä tosi paljon. Juoni oli koukuttava ja kerronta soljuvaa. Kirja tarjosi paljon pieniä mukavia pohdintapaloja. Huomasin, että Linda Olssonilta on suomennettu ainakin neljä muutakin kirjaa aikaisemmasta tuotannosta. Nyt haluan kyllä ehdottomasti lukea nuo aikaisemmatkin teokset. Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti