maanantai 17. marraskuuta 2014

Naiset ja autohuolto


Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielellä, niin vielä en ole oppinut puhumaan autohuollon kieltä. Vannon, etten ole yrittänyt esittää viisaampaa kuin olen. Olen yrittänyt erilaisia tekniikoita. Olen yrittänyt puhua huoltomiehelle lyhyillä täsmällisillä lauseilla. Välillä taas olen monisanaisesti rupatellut, että mistä kuuluu mitäkin kolinaa jne. Mutta mikään ei ole osoittautunut toistaan paremmaksi tekniikaksi.  Lopputulos on aina sama kuin tänäänkin, että jos uskaltaudun hallin puolelle, niin monta jätkää rivissä ihmettelee kädet taskussa, mitä yritän kysyä tai selittää. Siinä menee aivan sanat ja ajatus solmuun. Tänään siinä seisoskeli neljä nuorta miestä rivissä. Kyllä oli puumanaisen olo.

Parhaimpina vuosina ajoin autoa vajaat 40 000 km vuodessa, nykyisin ehkä noin puolet siitä. Autoja on ollut useita kappaleita, eri merkkiä, uudempia ja vanhempia. Autoja olen katsastuttanut yhtä kauan kuin olen käynyt gynekologilla eli useampi vuosikymmen. Voisi siis sanoa, että on tuota jo harjoiteltu autoasioita melko kauan. Katsastus on alkanut sujua. Olen jopa saanut kurkkia auton alla ruosteita ja pakoputken reikiä ilman että katsastusmiehellä menee nenä solmuun.  Mutta aina vain on yhtä vaikeaa tuo huollossa käynti. 

Tällä kertaa oli vuorossa jäähdytinnesteen lisäys. Otti kyllä voimille saada asia suoritetuksi. Vastaanottaja oli ystävällinen nuori mies. Sitten kun siirryttiin hallin puolelle, niin jo sirkus alkoi. Syynä lieni se, että halusin vain tarkistaa, miten ja mihin reikään jäähdytinnestettä lisätään ja ostaa pullon mukaan, jotta voin tehdä täydennyksen tarvittaessa itse. Ihmettelijöitä ilmaantui joka nurkasta. Kyllä siinä tulee varsin ahdistava olo. Tietysti voi ajatella, että naisia ei käy liikaa huoltamon puolella ja kaikki haluavat vain auttaa, mutta silti.  On muuten varsin salatiedettä nuo jäähdytinnesteiden värit ja huoltoliikkeiden käyttämät myyntikoodit sekä siihen yhdistettynä autokohtaiset ohjekirjat. Ei siitä selviä brunettekaan ilman montaa kysymystä ja kärsivällistä selvitystä. Täydennyspullon sain mukaan ja oikeat käyttöohjeetkin löytyivät kun pullon päältä poistettiin päällimmäinen tarra, jonka alta paljastui suositeltava lantraussuhde.

Ehdottaisin ehdottomasti, että joku huoltamo rupeaa mainostamaan itseään naisystävällisenä huoltopaikkana. Tämä tarkoittaa minulle sitä, että hallin kaikki ukot eivät ruuhkaannu autoni ympärille. Nyt se on vielä aika kiusallista monessakin paikassa. Vai onko ongelma vain minun korvieni välissä? 

2 kommenttia:

  1. Haa, minulla on tuo edessä kun vien polleni torstaina huoltoon! Siihen pitää vaihtaa joku ilmanohjain, johon onneksi sain numeron ed. huollossa. Silloin korjattiin jarruja eikä minulle ole vieläkään selvinnyt saiko etu- vai takapää uudet kengät ja miten ne jarrupalat menikään...

    VastaaPoista
  2. Jep, asennetta vaan ja aina voi yrittää oppia jotain uutta ;)

    VastaaPoista